webcreation: Free Design

Netwerkbeheer

Een van onze specialismen is netwerkbeheer. Het neerzetten van een netwerk server alleen is immers niet voldoende en niet ieder bedrijf heeft de beschikking over een eigen geavanceerde ICT-afdeling. Dankzij jarenlange ervaring op de dit gebied is Kantoor Efficiency Schrama uw ICT-partner. Onze aanpak is professioneel want als geen ander weten we dat alleen een op maat ingerichte en goed werkende server de beste basis voor uw netwerk is.

Voor een groot aantal bedrijven en instellingen verzorgen wij permanent het netwerkbeheer. Het merendeel van deze diensten wordt via VPN op afstand verzorgd. Ook voor het beheer van kleinere netwerken of in uw thuissituatie kunt u ons inschakelen.

Wifi

Wifi regelt uw draadloze computergebruik en internetverkeer voor uw computer, laptop of tablet. Om een wifi-verbinding tot stand te brengen hebt u minimaal een goed werkende internetverbinding nodig. Internetcontracten worden aangeboden door verschillende providers, al dan niet in combinatie met telecommunicatie. In de praktijk levert het aansluiten en/of instellen van uw wifi-verbinding(en)nogal eens problemen. Deze lossen we snel voor u op.

Routers / switches

Routers en switches verbinden uw PC’s met elkaar en met internet. Vaak wordt de router standaard meegeleverd door uw internetleverancier. Voor gebruikers met een andere voorkeur hebben we een mooi aanbod professionele routers van Draytec. Deze zijn bij uitstek geschikt voor VPN-verbindingen en andere zakelijke toepassingen.

Onze TP-Link routers en switches zijn daarentegen meer toegespitst op de particuliere markt. Prijstechnisch zijn deze zeer gunstig in aanschaf en van goede kwaliteit. Switches zijn eveneens verkrijgbaar van TP-Link, maar ook van de merken HP of Netgear.

Tevens is ons aanbod zogenaamde draadloze access points interessant om wifi-signalen te versterken. Deze zijn eenvoudig te integreren in uw netwerk of computersysteem.

Servers

De basis voor elke professionele organisatie wordt vandaag de dag gevormd door de ICT infrastructuur en telecommunicatie. Om dit te reguleren is het opzetten, beheren en onderhouden van een goed functionerend netwerk niet meer weg te denken. Uiteraard is hier maatwerk bij geboden en onze specialisten hebben hier veel ervaring mee. Een van de eerste vereisten om een goed draaiend netwerk op te zetten is een server. Hiervan hebben we een divers maar kwalitatief uitstekend aanbod van onder andere de merken Dell en HP.