webcreation: Free Design

Veel gestelde vragen

1. Hoe wordt mijn PC of laptop wat sneller?

2. Hoe weer ik ongewenste email?

3. Hoe weet ik dat een email betrouwbaar is?

4. Hoe werkt hulp op afstand?

5. Hoe werkt back-up online?

6. Wat doe ik als mijn PC of laptop vastloopt?

7. Wat doe ik als mijn antivirusbeveiliging is verlopen?

8. Wat heb ik nodig als ik met twee computerschermen wil werken?

Hoe wordt mijn PC of laptop sneller?
Vaak moet de oorzaak van een trage PC gezocht worden in vervuiling. Vanaf Internet komen vaak ongemerkt (en ongewenst) extra bestanden mee als er iets wordt gedownload. Goed lezen en soms een vinkje uit zetten voorkomt dat maar het kan u een keer overkomen. We kunnen uw PC opschonen. We laten er een aantal opschoon-programma’s draaien die alle malware, spyware en virussen verwijderen zodat uw PC of laptop weer merkbaar sneller is.

Een andere oorzaak kan te weinig werkgeheugen zijn. Dit laten uitbreiden geeft vaak een spectaculaire verbetering van de snelheid.   

Hoe weer ik ongewenste email?
Zorg er voor dat u een goede Spamfilter heeft geïnstalleerd en dat deze up-to-date is. Wij gebruiken altijd Kaspersky Internet Security. Dit pakket heeft naast antivirusbescherming ook een uitstekend spam-filter. Maar natuurlijk zijn er meerdere goede merken verkrijgbaar.

Hoe weet ik dat een email betrouwbaar is?
Verstandig is om uw e-mail programma zo in te stellen dat niet automatisch uw berichten worden geopend als u er op gaat staan. U kunt dan vóór het openen besluiten het bericht direct ongeopend weg te gooien als u het niet vertrouwd. Zeker is het nooit, maar een mailtje met vreemde teksten in het onderwerp, een mailtje van de bank met de vraag uw inloggegevens te geven of een mailtje rechtstreeks vanaf Microsoft zijn bijna altijd fake, weggooien dus.

Hoe werkt hulp op afstand?
Het uitvoeren van softwarematige werkzaamheden, het oplossen van storingen of het geven van instructies kan ook op afstand. Dit is in de regel sneller en goedkoper omdat er geen reistijd is. U kunt “KES hulp op afstand” downloaden vanaf onze site. U geeft ons de code door en wij kunnen éénmalig uw toetsenbord en muis overnemen voor de werkzaamheden. Hierna loggen we weer uit en bent u weer baas over eigen computer. We berekenen u alleen de inlogtijd.

Hoe werkt back-up online?
KES back-up online is een dienst waarbij uw belangrijke data dagelijks wordt opgeslagen op een zwaar beveiligd datacenter ergens in Nederland. We installeren éénmalig het back-up programma op uw PC en stellen de back-up in. ’s Nachts wordt automatisch de back-up gemaakt en u ontvangt informatie per mail of de back-up is gelukt. Als u vergeet daar naar te kijken…….wij krijgen die mail ook en reageren wanneer het fout gaat.  

Wat doe ik als mijn PC of laptop vastloopt?
Vastlopen van een PC of laptop kan meerder oorzaken hebben. Ons eerste advies…….druk lang op de aan-uit knop zodat u zeker weet dat alles is uitgeschakeld en start dan opnieuw op. Vaak is het dan al opgelost. Gebeurt het vaker dan moeten we toch een oorzaak zoeken. Uitvoeren van schijfcontrole waarbij defecte plekken op de harde schijf worden geïsoleerd kan een oplossing zijn. Helpt dit niet dan wordt het misschien tijd om onze hulp in te roepen.


Wat doe ik als mijn antivirusbeveiliging is verlopen?
Antivirus pakketten zijn meestal 1 of 2 jaar geldig. Enige tijd vóór het verlopen daarvan vraagt het pakket automatisch via een pop-up of u dit wilt verlengen.
U wordt dan doorgelinkt naar een pagina waar u de antivirus verlenging kunt kopen. Meestal moet u dan betalen via creditcard of andere online betaling.
Vele mensen willen dit niet wegens de gevaren die hieraan kleven. Veel makkelijker is het ons te contacten. Wij kunnen de verlenging voor u leveren en installeren. Wilt u het zelf doen dan leveren wij u een licentiesleutel waarmee u uw antivirus kunt verlengen.

Wat heb ik nodig als ik met twee computerschermen wil werken?
Twee beeldschermen op uw PC is heel prettig werken. U kunt op het ene scherm uw werk doen terwijl u op het tweede scherm uw e-mail open laat staan of een document kunt bekijken. Hiervoor heeft u in uw PC een videokaart nodig die 2 schermen kan aansturen (de meeste moderne PC’s hebben dit standaard). Twijfelt u of uw PC dit heeft, belt u ons dan komen we dat onderzoeken. Het beeld op het tweede scherm moet éénmalig worden ingesteld en soms moet er wat extra software voor worden geïnstalleerd. Lukt het u niet……we helpen u graag.

PS. Ook aan een laptop/notebook kan vaak een tweede scherm worden gekoppeld. U kunt deze dan zo instellen dat op beide schermen het zelfde beeld wordt weergegeven zodat u op een groter extra scherm kunt werken of u kunt het zo instellen dat beide schermen verschillende programma’s weergeven